» Earthlings

I går såg jag en film som jag hade blivit tipsad om av en vän. Filmen heter "Earthlings" och handlar om sanningen bakom kött och pälsindustrin och hur vi människor behandlar djur.
Jag var tvungen att gång på gång kolla bort när de visade hur de slaktade kossor genom att skära upp halsen och slita ut hela halsstrupen för att sedan låta den dö på golvet, skrikandes i smärta. Samma sak när de hängde upp en levande räv upp och ner för att våldsamt slita av hela pälsen och sedan slänga den åt sidan, fortfarande vid liv! Jag kan ärligt säga att det var den fruktansvärdaste filmen jag någonsin har sätt i hela mitt liv och jag lovar, man får sig en riktig tankeställare när man ser denna film. Speciellt också då man ser hur människor experimenterar och låter djuret lida för att vi ska kunna få fram smink eller vaccin till oss.

Jag vet att många tänker "well thats life" eller " jag vill inte veta vart det kommer ifrån bara jag slipper se det", tyvärr kan jag säga att jag också har tänkt liknande och jag vill bara säga att det är fel! Och jag HATAR de personer som säger att "vi är köttätare" eller "vi gör det för att överleva" Bullshit säger jag bara! Vi är lyckligt lottade att ha en välutvecklad hjärna och kunna känna empati att vi borde veta bättre. Vi har ett val, vi kan bestämma om vi vill äta kött eller inte, inget annat djur på denna planet har detta och ändå torterar och mördar vi andra levande varelser som knappt kan försvara sig. Människor tittar bort från verkligheten, de vill inte se vad som egentligen händer. Vi som uppfattar allt så mycket bättre än andra varelser på denna jord har en skyldighet att skydda denna planet och allt levande men i stället förorenar vi den, tar död på allt som går att ta död på. Jag kan bara säga att jag ärligt skäms för att vara människa ibland. Det sägs att djur känner smärta på ett annat sätt än människor, men bara för att djur inte kan visa på det sättet som vi gör tror många att de inte känner alls, att de bara är här för att vara vår mat. Smärta är smärta, det som lever kan känna smärta. "Vi har alltid jagat vår föda" eller "Förr klädde vi oss i djurskinn för att hålla oss  arma" de som tänker eller säger detta måste ta och vakna upp. Vi lever inte längre på stenåldern, vi kan tillverka kläder som inte är gjort av skinn och päls från djur, vi har mat som ersätter kött som till och med smakar som kött. Detta är bara idiotiska kommentarer av personer som är okunniga, och ignorerar sanningen.

Jag säger inte att alla måste bli vegetarianer eller veganer, men tänk på när du väl står där och ska köpa köttprodukt eller kyckling, hur var de blivit behandlade innan de blev köttstycken i en kyldisk. Tänk dig en 2 dagar gammal kalv som blir fast spänd i en ställning, kalven kan varken stå normalt eller ligga ner och ställningen gör att de inte utvecklar några muskel. Tänk dig att den står så i en box utan solljus i 4 månader tills den sedan tas till slakt. Vad är det för liv? har kan man utsätta ett djur för det livet? Eller nyfödda grisar som man klipper bort svans, öron, testiklar och tänder utan någon som helst bedövning bara för att de inte ska börja äta på varandra för att de är så stressade när de bor 20 st grisar i en liten bur 24/7.
Nu säger jag inte heller att alla slakterier eller farmer är såna men det finns, och det finns mer än vad du kan tro.

Jag har börjat att avstå mer och mer från kött och äter knappt det längre. Mjölk har jag bytt ut till Soya eller laktosfri mjölk, men bara för att jag har en mild laktosintolerans (plus mjölk smakar skit XP). Fisk däremot har jag svårt för att släppa för det är något jag älskar, men bara att dra ner på det så gör man en skillnad. Alla som tror att det spelar ingen roll, det kommer alltid att finnas kvar. Visst det kommer alltid att finnas men vi kan få det att minska. Och man får inte glömma, kött är orsaken till ett flertal sjukdomar.

Som sagt jag försöker inte få er att sluta äta kött, jag vill bara att ni förstår att det vi håller på med kan inte fortsätta i den takt som det går i nu. Jag tror inte vi var skapta för att låta andra varelser lida.
Vi har bara en planet, och vi dödar den.






Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo