» Caves!!!


I dag är alla skolor stängda i Okinawa för att det är Irei no hi (kolla längst ner).
Men vi åkte ut till  糸数アブチラガマ Grottorna i dag. Vår guide berättade hur under 2 världskriget de okinawiska människorna tog skydd inne i dessa enorma grottor för att inte bli dödade av amerikanarna. När vi väl stod där fick vi testa på hur det kändes för dem när de satt i mörkret, tysta för att inte amerikanarna skulle höra dem och jag kan säga DET var läskigt! det ända man hörde var hur vatten droppade från grott taket och man blev helt desorientera pgr av det var kol svart!  En bra sak var dock att det var svalt i grottorna! Utanför var det runt 32 (38) grader... =_= Sanna som vanligt kommer upp till mig och Rach och klagar på att hon mår dåligt och känner sig yr =_= vsst det e inte hennes fel men det är alltid så att hon känner sig "dålig" när vi e ute, så jag undrar ens varför hon ens följer med när hon själv vet att hon inte klarar av det?

hur som hällts, Fick inte ta kort med blixt inne men tog ngra ändå :P de andra var utan blixt men blev helt ok ^^
Jag kan säga att denna grotta var så mkt fräckare och roligare än gangara, för här var det mycket mer huka och hålla i sig för att det var så brant och trångt (låg tak) på vissa ställen!



på väg dit~

Sexy Rachael... :P

haha blev nästan värre när man fick på sig hjälmarna eftersom man slog i huvet hela tiden pgr av dem...

älskar dessa kort :P

spöken!!

där nere fanns en jätte grop med vatten i.

 



June 23. "Irei no Hi" in Okinawa. Commemorates the end of the violent Battle of Okinawa, where over 240,000 people died.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo